2010. február 24., szerda

Gofri

Szombaton, az alkotónapon szóba került a gofrisütés. Már régóta van gofrisütőnk, sok receptet kipróbáltam már, de nem igazán sikerült egyik sem. Egyik sem volt olyan kívül ropogós, belül finom puha (csokipudinggal és tejszínhabbal a tetején), mint amilyet annak idején a vidéki pályaudvar gofrisütő bódéjában lehetett kapni :-)
De a mostani recept szerint készített az tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.
 
  

A recept az alábbi:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg Rama
3 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
1 vaníliás cukor
kb. 1 dl tej
 Ezeket piskóta sűrűségűre keverjük, a tojás felvert habját keverjük utoljára hozzá. 
Sósan is el lehet készíteni, pitított káposztával vagy reszelt sajttal lehet így enni.

 Köszönöm Gabinak, hogy elküldte a receptet és Évának, hogy továbbította nekem!



1 megjegyzés:

  1. NAGYON GYORS VOLTÁL ÖRÜLÖK HOGY SIKERÜLT NEKEM EGY PROBLÉMÁM VAN HOGY NINCS MÉG SÜTŐM

    VálaszTörlés