2012. augusztus 7., kedd

Kicsi a világ..

vagyis inkább nagy, szinte már minden helyet átsző a foltvarrók világa :-)
Az elmúlt két hetet a Balatonon töltöttük, mit ne mondjak , eléggé nehezemre esett tegnap bejönni a munkahelyre. Főleg úgy, hogy a férjem még lenn maradt egy hétig. De biztosan gyorsan eltelik ez a pár nap és újra péntek lesz és mehetünk le újra :-)
A két hét eleje pihenéssel, kirándulással telt, a második fele inkább munkával. Felcsaptam festőnek, festettem faházat, zsalugátert, a szoba falát. Közben persze pihenésképpen varrogattam is, vittem magammal többféle varrnivalót, az elmaradt Hopi-blokkok kézzel varrható példányait, karácsonyi redworkot és persze matyó hímzést, mert teljes gőzzel készülök Ezüstvölgyre, ahol egy busznyi magyar "magyaros" dolgokat fog viselni. A táskám hímzett része elkészült, már "csak" a táskát kell megvarrni.

A szabadság első napjaiban- amikor még nem volt igazi strandidő - elmentünk a veszprémi állatkertbe. Nagyon sokat változott az elmúlt években pozitív értelemben. Kb. 10 éve jártam ott a fiúkkal, hát akkor elég lehangoló volt a szűk ketrecekbe zárt állatok látványa. Mára már igazi nagy parkká nőtte ki magát,Mára már igazi nagy parkká nőtte ki magát az állatkert, a területe is kibővült, érdemes meglátogatni. Erről fotókat sajnos nem tudok mutatni, mert férjem azon a héten ismét elment meghódítani a hegyeket, a Dolomitokban másztak meg egy-kettőt és elvitte a gépet.







Másnap, amikor mi a Csobánc tetején gyönyörködtünk a tájban és ettük a megérdemelt "csúcscsokit", ahogy ugye apa is szokta a hegyen, felhívtam és ők pont ugyanezt tették, de a Matterhorn tetején :-)

Megnéztük a Szentbékkálla határában húzódó kőtengert is, hát valami csodálatos!



Elvonatoztunk Badacsonyba egy kis borkóstolóra a Németh pincébe, nagyon finom fehérborokat ittunk.

Aztán már csak a strandolás maradt hátra minden nap, nameg kikapcsolódásképpen egy kis házfelújítás.

Egyik nap a strandon a férjem vett észre két plakátot, mindkettő foltvarró kiállítás megtekintésére invitált.
Egyikről, a szentbékkállairól lemaradtunk, de az aug. 3-án pénteken délutáni kiállítás megnyitóra Kővágóörsön már elmentünk. A helyi faluházban a szentendrei foltműhely munkáiból nyílt kiállítás, amit Dolányi Anna nyitott meg.


Nagy élmény volt a családias hangulatú megnyitó. Az ott készült fotókat megnézhetitek a képtáramban. Mint kiderült, Kővágóörsön is működik egy foltvarró csoport , nekik is pont kiállításuk volt a szomszédos Balatonszepezden. Oda már sajnos nem tudtunk átmenni.