2011. május 31., kedd

Mosódió...

ismeritek??

Pár hónapja még én sem tudtam, hogy mi is ez pontosan. Aztán teljesen véletlenül rábukkantam az interneten és teljesen "elcsábított". Ezzel szinte egyidőben a sógornőm is rálelt. Mikor meséltünk egymásnak róla, rögtön eldöntöttük, hogy ezt ki kell próbálni! Ennek már kb. 4 hónapja. Azóta mindketten - sőt már anyukám is ! - csak ezzel a kis növénykével mosunk és nagyon meg vagyunk elégedve vele. Gondoltam megosztom veletek is ezt a pozitív talapsztalatot, hátha kedvet kaptok hozzá!
A mosódió egy olyan növény, aminek szaponin tartalma a vízben kioldódik és így mossa tisztára a ruhákat.
Kis vászon zacskóban kell 4-5 db-ot a ruhák közé tenni. A mosás kiegészítője még a marhaepe szappan, ami nagyon jó foltttisztító.Boldizsár foltos ruháit, Bence fehér zoknijait olyan tisztára mosom vele, mint a drága, márkás mosószerrel, amit korábban használtam. A fehér ruhákhoz még 1 evőkanál fehérítő port teszek a dió mellé. 4-5 dióhéjat 40 fokos mosásnál 3-4-szer fel lehet használni, 60 fokon 2-3-szor.
Amellett, hogy környezetbarát, lágyítja a vizet, a mosógépnek is jót tesz. Teljesen antiallergén, a sógornőm ekcémája elmúlt, mióta ezzel mos.
Egyszóval csak ajánlani tudom mindenkinek aki nem ismeri, hogy próbálja ki. Nagyon örülök, hogy rátaláltam.
Először innen rendeltem:      http://www.kataboltja.com/
Ezen az oldalon nagyon sok mindent megtudhatunk róla.
Aztán felfedeztük ezt az oldalt is, itt valamivel olcsóbb:     http://www.biostore.hu/

2011. május 25., szerda

Egy UFO

A múlt héten, mikor kicsit összerakodtam a varrókuckómban, szembesültem a ténnyel, hogy bizony nálam is csak gyűlnek az UFO-k. Nem gondolom, hogy mostanában lesz időm mindet befejezni, de ezt a terítőt megsajnáltam, gondoltam úgyis most van itt a szezonja, most legalább használhatom.
Még tavaly nyáron a tatabányai nyári táborban készült el a fedlap, azóta befejezésre várt :-)

2011. május 20., péntek

Elkészült...

 a tervezgetett "szőnyeg" a fürdőbe és a WC-be. Nekem tetszik, majd meglátjuk hogy bírja a strapát.
A férjem, amikor meglátta csak ennyit mondott: "Nem gondolod, komolyan, hogy még a fürdőszobába is ilyeneket rakunk?" ... Ő még nem tudja, de majd biztosan lesz folytatás :-))

2011. május 12., csütörtök

Tervezgetek...

Pár hónappal ezelőtt Gina varrógépcentrumos bejegyzésében olvastam a "tervezőfalról". Nagyon megtetszett a dolog. Aztán pár nap múlva eszembe jutott, hogy nekem is van otthon a leírtakhoz hasonló anyag. Gondoltam kipróbálom.
Pár hete beleszerettem a kedvenc zöld színem és a mályva párosításába, persze hogy, hogy nem sikerült is ilyen anyagokat beszereznem :-) . Nézegettem őket hetekig, majd eszembe jutott, hogy a fürdőszobámba pont illene egy ilyen színű szőnyeg, egyszerű négyzetekből. Azt még nem tudom, hogy mennyire lesz strapabíró, de majd kiderül.
Ezt tervezgettem a napokban nagy élvezettel.Tényleg megmaradt az anyagon és rakosgathattam kedvemre ide-oda az anyagokat.
Azért majd varrok ezekből az anyagokból kevésbé igénybe vett dolgot is azt hiszem.

2011. május 10., kedd

Fekete táska

Mikor pár hete elkészült a nyári táskám, egyik kolléganőmnek nagyon megtetszett. De neki fekete kellett volna. Főleg a csipke betét keltette fel az érdeklődését. Mivel a natúr színű horgolt terítőmet nem volt kedvem feketére átfesteni, így a táskán kellett változtatnom. Nem kockákból, hanem csíkokból varrtam meg.
Így belekerülhetettek az áhított csipkék is. Érdekes lett az összhatás. Minden anyag külön-külön fekete volt, amikor megvettem, egymás mellett - a feketére jellemzően - mindegyiknek más a színe. Ezért (is)lett jó a táska (szerintem).

                  Ezeken a képeken már nem feketének látszik , de itt legalább jobban láthatóak a részletek:

2011. május 3., kedd

Isten hozott !

Igaz, hogy egy kicsit megkésve, de elkészültem az április eleji, tatabányai közös varráson kapott házikóval.
Már a bejárati ajtómat diszíti :-))

2011. május 1., vasárnap

Anyák napjára

 készült ez a keresztszemes kép anyukámnak. Valamelyik blogon találtam a múlt héten a mintát - sajnos hiába próbáltam, nem sikerült újra megtalálnom, hogy ideírhassam a forrást.
Nagy örömmel készítettem, ahogy anyukámat ismerem, biztosan ő is örülni fog neki :-))
Sajnos a fényképezés nem az erősségem :-(

***********************

Azért nem adtam fel , tegnap sikerült egy jobb képet készíteni, ezen sokkal jobban látszik: