2010. március 29., hétfő

Mandulavirágzás

Olyan gyönyörűen virágzik az udvarunkon a mandulafánk, hogy nem bírtam ki, hogy ne fényképezzem le.
Sajnos a mámorító illatát nem tudom idevarázsolni :-)
Ha kinézek a varrószobám ablakán, ezt látom. Igazi idilli kép a húsvéti készülődéshez!

2010. március 23., kedd

Krókusz

Kibújtak a krókuszok is az udvaron a fű közül, igaz a fű még nem éppen zöld. Pár éve eldugtam egy-két krókusz hagymát a fű közé, olyan szép kora tavasszal, amikor a tavasz hírnökeként előbújnak. Ilyenkor még úgyse kell nyírni a füvet, amikor pedig már kell, nem zavarja őket a fűnyírás...
Itt van egy szép lila:

Egy sárga:


És még egy csokor sárga :-)

Hétvégén csináltam még egy patchwork tojást , a hétvégi galagonyás családi napra készülődvén:

Itt pedig a húsvéti csendélet a nappalimban, bár az állatokat általában a ház különböző pontján szedem össze, a Boldizsár szívesen hurcolja őket :-)

2010. március 21., vasárnap

Táskavarrás Colette-nél

Szombaton megint egy élményekben és varrásban gazdag alkotónapon vehettem részt Colettenél.
Az elején bemutatott lehetőségek után szokás szerint mindenféle gondolat kavargott a fejemben, minek is álljak neki, de a puffok végül hatalmukba kerítettek és nekiálltam a "puffgyártásnak".

Természetesen most sem tudtam a zöld színtől elszakadni, bár többféle anyagot is vittem magammal, de nem volt kétséges, hogy ebből készül majd a táska.
Sajnos nagyon gyorsan elszállt az idő, a táska befejezésére nem volt ott idő, de elterveztem, hogy még aznap megvarrom, ha már benne vagyok a lendületben :-))

Persze, mikor hazaértem a Boldizsárt le sem lehetett vakarni rólam, az egész napos anyahiány miatt, így kora este garázst és vasútat építettem, de alig vártam már, hogy lefektessem. 1/2 10-kor neki tudtam állni, így végül befejeztem a táskát. Nagyon tetszik, biztosan sokat fogom hordani!

2010. március 16., kedd

Március

                                                                         

Meleg sárga napsugár
oldja fel a föld fagyát.
Eltűnik a fehér hó,
barkát bont a mogyoró.

Cinke zengi víg dalát,
megindul a fürge ár,
zsendül a fű hét határban,
itt a tavasz valahára.

Hétvégén elkészült  a tavaszi képem is, amit az adventi naptár helyére varrtam .Már régóta izgatott ez a padlásablak minta. A blokkok összevarrását már hetekkel ezelőtt megcsináltam, de a három réteg összevarrása elmaradt. Igazából féltem tőle, hogy nem sikerül szépen megcsinálni. Hát az eddig szép párhuzamosan futó "polcok" egy-két helyen tényleg elferdültek sajnos a tűzéstől...



Mérete 90 x 90 cm


2010. március 15., hétfő

Tavaszi koszorú

Nagyon jó ez a hosszú hétvége, úgy érzem, nagyon tevékeny voltam az elmúlt napokban.
Sok mindent sikerült befejeznem és többek között csináltam egy tavaszi koszorút is a bejárati ajtónkra. A hóember is nagyon aranyos volt, aki belépésre invitált, csak már nem volt kedvem nézegetni a tavasz közeledtével :-) 

2010. március 13., szombat

Sárkányos falvédő

Legnagyobb fiam már hónapok óta nyaggatott, hogy varrjak neki új falvédőt, de nem is akármilyent, sárkány is legyen rajta. Sokat gondolkoztam rajta, hogy hogyan teremtsem elő a sárkányt, mire eszembe jutott, hogy textilfestékkel lehetne anyagra sárkányt festeni. Meg is beszéltem anyukámmal, aki nagyon szépen tud festeni, sok-sok képet készített már , hogy karácsonyra lepje meg az unokáját egy sárkánnyal.
A kép el is készült, így utólag azt hiszem nem fehér, hanem inkább natúr alapra kellett volna festeni, de most már mindegy.
Peti karácsony elmúltával szinte minden nap megkérdezte, hogy mikor lesz kész a falvédője, ugye most már azt csinálom?? Én meg szépen fejben elterveztem, hogy a sárkány köré egyik felére varrok majd valami barlangot, a másik felére meg fákat, de igazából megtervezni nem volt időm. A nyaggatás pedig egyre fokozódott, így úgy döntöttem, jobb lesz, ha minél előbb megvarrom. Így született meg ez a falvédő, ami azért ennek ellenére szerintem nem lett olyan rossz.

2010. március 11., csütörtök

Tulipánok

Elkészültek a tulipánjaim is, olyan jó rájuk nézni, főleg így, hogy reggelre ottkinnt megint fehér lett minden :-(


2010. március 5., péntek

Mai szerzeményeim ...


... ezek a filcek :-)) Hát nem csodálatosak? Már megindították a fantáziámat,
nyílhatnak a virágok !
Azt hiszem, egy kicsit besegítek a fiúknak a nőnapi virágkészítésben ...